For fjorten år siden reiste jeg fra Australia etter endt jobb.

Jeg hadde vært der et drøyt halvt års tid som leder for et oppmålingsteam under bygging av to mindre betongunderstell til oljeinstallasjoner.

På det meste var vi seks norske spesialister som jobbet med og supervise’et de australske oppmålingsingeniørene. Vi seks som var der var drevne ”surveyors” og vi var siste rest av dyktige spesialister i Norwegian Contractors som nettopp hadde bygd Troll- og Heidrunplattformene og satt dem på plass ute i Nordsjøen.

Jeg hadde mellom jul og nyttår vært rundt omkring med mine døtre og oppdaget et vertshus ikke så langt fra der vi bodde. En fin søndagsturs avstand.

Det som var spesielt med vertshuset var dets navn og opprinnelse. Surveyor General Inn, etablert i 1834 og Australias eldste vertshus fremdeles i drift.

Søndagen før et par av gjengen skulle forlate oss fikk jeg dem med på en søndagsutflukt. Vi skulle ha en Bar-B-Q på Surveyor General Inn.

Betjeningen var hyggelig og vi fikk oss noen kalde øl og fant hva vi skulle grille i den flotte beer-garden som var til det formålet.

Jeg spurte etter sjefen på stedet som ikke jobbet denne dagen, men som ble hentet i anledningen av besøket av hele ”six Norwegian surveyors”.

Vi slo av en prat med innehaveren som fikk en ny historie å fortelle barkunder i ettertid om den gangen han hadde seks norske oppmålingsingeniører på besøk. Og ikke hvem som helst, men de som bygde oljeplattformene nede i Wollongong.

Og her ser dere de staute ingeniørene som merkelig nok ser ut som ”Crocodile Dundee in drag” alle som en :-)

img486 copy

.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende