Det var tydelig på partilederdebatten i går

 

 at det var lenge siden, Oddvar Steenstrøm hadde vært på skjermen. Han kjørte på med tøffe taklinger og tok vel vår forholdsvis sikre statsminister litt på senga.

Nå skal det jo faktisk ikke mye til før han Jens begynner å føle seg lite komfortabel, men han ble nok litt overrasket i går.

 

Jeg likte hvordan sakslista var lagt opp selv om det kanskje var de sentrale politikerne som fikk mest taletid. Ja jeg regner faktisk ikke Liv Signe som sentral politiker lenger og det beviste hun vel selv i går. Da hun endelig fikk sjansen til å si noe rodde hun så mye at vi fikk inntrykk at det var den nye samferdselsnormen nå, roing.

 

Det kom jo i samme momentet som det store innslaget om fattigdommen hvor vi ble minnet på Kristins berømte ord for fire år siden om at ” fattigdommen kunne slettes med et pennestrøk” og hvor hun samtidig gav Bondevik det glatte lag. Litt om det i linken her.

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=576586

 

Hva gjorde du i går Kristin?

 

Ikke en dritt!

 

Du snakket deg rundt i en grøt og viste ingen form for ydmykhet eller anger. Du var stram i maska og unngikk den sjansen du hadde til å fremstå som en ærlig og ydmyk politiker fordi du hadde vært litt tøff i trynet tidligere.

 

Selv ikke når andre skånet deg for billige (Bondevik)poeng hadde du storhet og kløkt nok til å gripe sjansen.

Og det gjorde jo heller ikke skravlebøtta fra Sogndal. Hun torde ikke å involvere seg i den regjeringsfadesen som fattigdomsproblematikken er.

Neida, Liv Signe kom med noe annet unnvikende svada og mistet vel enda noe stemmekveg.

 

Men det var jo en annen som også misbrukte anledningen til å sta frem som en ærlig og ydmyk politiker i samme sak, nemlig sjefen sjøl.

 

Jens, hvis du vil stå fram og bevise at du er en leder, så må du gripe sjansene. Du skulle med den posisjonen du har tatt det ansvaret og sagt at her har vi ikke gjort jobben vår og med det vist dem alle både foran og bak skjermen hvem som er sjefen.

 

Men, heldigvis så gjorde du ikke det.

 

Ikke det at jeg var redd for det, for noen stor leder er du ikke, det er du for feig til.

 

I går gikk de borgerlige seirende ut av debatten med Erna på topp med 6, Høybråten 5, Sponheim 4, Siv 4, Jensemann 3(4), Navarsete 2 og Kristin med en ener på denne Flabske terningen.

 

Var dette et tegn på at Jens kanskje vil regjere aleine etter valget?

 

De skravlekjerringene han har med seg må i hvert fall skjerpe seg.

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende