Sveriges største idrettsstjerne gjennom tidene, Annika Sørenstam,

spilte sin siste offisielle turnering i Dubai Ladies Masters 11 til 14. Desember. Hun endte på en syvende plass som er en god plassering i en slik situasjon.

Hun ble hyllet og klappet fram av tilskuere og spillere fra alle verdens nasjoner som den mesteren hun er.

Hun er den mestvinnende kvinnelige golferen gjennom tidene og har en merittliste det blir mange år til noen kommer til å gå forbi.

Hun har 10 majors seire, 72 LPGA seire, 14 LET seire og 4 andre store internasjonale turneringsseire. Hun er 8 ganger Player of the Year, var LET Rookie og the Year i 93, LPGA Rookie of the Year i 94 og med det store gjennombruddet i 95 med seier i Ladies US Open og Ladies Australian Masters hvor for øvrig tre andre svenske jenter spilte seg inn blant de ti beste.

 Hun har 37 matcher for Europa i Solheims Cup med 22 seire 11 tap og 4 halved. Og hvem husker ikke hennes to seire sammen med Suzann Pettersen i 2003 og den meget spennende seieren de samme to hadde i 2005. Fantastisk golf ;-)

Hun skiftet caddie på høsten 99 og siden da har Terry McNamara båret hennes køller og gitt råd.

Karrie Webb, Australias beste kvinnelige golfer og Player of the Year i 99, måtte spise hatten sin i 2002 etter utsagnet; ”I’ll eat my hat if she repeats her eight wins in 2002”

Annika tok ikke bare 8 seire, nei hun la på 3 til og avsluttet året med 11 seire.

Hun har ikke bare vært den beste kvinnelige golferen gjennom tidene, men tre ganger er hun blitt valgt til ”Overall Female Athlete of the Year” Associated Press.

Hun har selvfølgelig sin egen kleskolleksjon ”Cutter & Buck” og har designet golfbaner rundt om i verden. Hun har en hånd med i mange store veldedighetsprosjekt som for øvrig gjelder for mange store golfere.

I august 2007 viste hun fram en ”rock” på ringfingeren sin og gikk offisielt ut med forlovelsen til Mike McGee, direktøren for firmaet ”Annika”.

I januar om noen dager så gifter de seg og oddsen er ikke høye for en rask graviditet.

Lykke til Annika, med et godt liv også utenfor golfen, selv om du helt sikkert blir å se på banen med jevne mellomrom.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende