Da Tare på ”Ingen Grenser” i går kjørte hundespannet,

måtte jeg tenke på faren min og hans opplevelser som blind. Han hadde sett i førti år før han raskt ble mer og mer svaksynt til det meste var grått fra femtiårsalderen.

Men det stoppet ikke faren min fra å ville oppleve ting. I flere år var han på vinterferie og sto på ski i Ringebufjellene og han var med på fjorden på fisketurer med venner og kamerater som hadde båt. Sykle tandem var også ganske populært og tandemsykkelen til Blindeforbundet i Sandefjord sto hjemme hos oss i mange år.

Fatter’n hadde en utrolig stedsans og var meget dyktig til å sette seg inn i forholdene og tilpasse seg det miljøet han til en hver tid var i. Han stolte fullt og helt på sine evner og var klar over de fellene han kunne falle i som blind.

”Hva du enn gjør Mor, så sørg for at jeg ser ordentlig ut og ikke som en tulling. Dem har jeg sett nok av”, kunne han finne på å si. Og det han mente var at når han og bikkja kom gående så skulle det være en velkledd mann med hatt og pipe som kom gående. Hadde det vært i dag så hadde han brukt baseballcap.

Når jeg tenker etter, så tror jeg faktisk Fatter’n hadde draget på mange av de eldre damene i nabolaget med sin sjarme. De ble litt mer løsslupne i hans selskap.

Damer tar gladelig imot komplimenter selv om de kommer fra en blind :-)

Fatter’n likte seg godt på vannet og flere av mine kamerater hadde han med seg i snekkene eller seilbåtene sine. Det satt han stor pris på. Sjøluft, solskinn og deilige sommerdager gjør noe med oss alle og da blomstret Fatter’n enda mer opp. Det skadet ikke at han fikk seg en kald pils heller på turen og når det var fyr på snadda da, så var faktisk livet ganske så levelig.

Dette er et av de bedre bildene jeg har av Fatter’n og det er tatt fra en seiltur til Strømstad. Det var fetteren min Ivar som tok han med på turen og jeg er sikker på det ble utvekslet noen historier som hverken Fatter’ns søster eller kone fikk ta del i seinere.

Jeg vet bare at både Fatter’n og Ivar hadde hatt en fantastisk tur.

img215 copy

 

Det var nok mer enn ”To pilsnere i en snor, efter en båd”……………… ;-)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende