Endelig, endelig skal jeg legge ut på safari!

 

Ikke akkurat sånn hektisk vill safari nå med en gang, men jeg kjører nå østover fra Jo’burg på R12 og regner med å være ved den sydlige ”gaten” til Kruger Park om drøye fire timer.

For fjorten dager siden kjørte jeg akkurat den samme flate veien på vei til Swaziland og da hadde jeg 11 hung-over golfere i bilen. Det gikk det og. Og her stoppet vi for pissepause to uker siden.

 

Når vi snakker om fluidum så håper jeg at jeg klarer å få fylt opp ”fridgen” med noen kalde på veien, for det er egentlig ”norgesåpning” i butikkene her i dag, det er søndag og ingen pilssalg.

Men på bygda må det da være en sjanse.

R12 går over i R4 som deler seg ved Waterval og jeg tar ”the scenic route” inn i en dal med forholdsvis bratte og steinete fjellsider.

 

 Elven renner fint ved siden av, og som alltid gir det meg en god følelse med en elv som venn på veien. Der framme er det en plass jeg kan stoppe og forevige oss.

 

Dere må jo få se hva slags doning jeg kjører rundt i og dette er min Nissan 4×4 med et roof-tent. Den går godt på highway’en, men jeg har mine tvil når jeg går off-road.

 

Det dukker opp en ”rasteplass” og jeg benytter anledningen til å strekke på beina, pisse og …… kjøpe øl! Yes, de hadde både øl og vin. Kvelden er reddet.

 

Jeg stopper på en spar forretning i Nelspruit og bunkrer litt mat, ost, brød, juice, vann, salami agurk, epler og biltong. Dette bør holde noen dager.

 

Jeg følger de siste skiltene mot Kruger og kommer til Crocodile River som tydeligvis lever opp til sitt navn. Så er det opp til ”gaten” for å betale for et par dager og et kart og så er jeg i Kruger.

 

Jeg glemte jo selvfølgelig å ta bilder av gaten og de blide folkene der, men jeg kommer snart på andre tanker da jeg kjenner jeg har en blindpassasjer i bilen.

 

Jeg har ikke kjørt mer enn 500 meter uten blindpassasjeren før en av de Fem Store dukker opp.

 

Inn til høyre ser jeg et flott neshornpar som jeg foreviger som det første dyrefotoet i Kruger.

 

Hvilken vei skal jeg velge da? Jeg er jo ikke kjent her og jeg har heller ikke lest meg opp på hvor det er best å kjøre for å oppdage den eller den dyrearten.

Så jeg bare velger en vei jeg etter noe som kommer meg i hug fra bloggen.

”Two roads diverged in a wood and I took the one less travelled by”.

Det burde passe bra her i den afrikanske bushveld.

 

Det går ikke lange stunden før noen impalaer dukker opp. Nydelige gaseller som sikkert er føde for løver og leoparder i området.

Er det løver og leoparder her? Jeg speider, men ser ingen. Ikke at jeg hadde regnet med det heller der impalaene går og beiter og aner fred og ingen fare.

 

Impalaene er nydelige dyr, så reine linjer hvis man kan bruke en slik beskrivelse på et dyr. Slank hals og et nydelig ansikt som får meg til å tenke på Audrey Hepburn i et lite flash.

Har det vært lite kvinnfolk i det siste Flabben?

Men vi kjører videre og treffer på andre skapninger som jeg nok får se mer til de nærmeste ukene.

 

 Denne herremannen med det flotte navnet ”Southern Yellow-billed Hornbill” dukker opp over alt og er ikke så skvetten av seg heller.

Det er ganske tørt rundt i bushen og det er ikke så mange fargene å se, men det dukker da opp noen blomstrete busker en gang i mellom selv om det ikke akkurat er så ofte.

 

Det dukker også opp tegn på at det er store dyr i nærheten.

 

 Ikke vanskelig å forstå at det er fiberrik kost i disse traktene og jaggu så tar jeg innpå noen nå ser jeg.

 

 Kommer jeg meg rundt neste sving så blir det vel en fotoseanse.

 

Det er ikke fritt for at spenningen vokser i meg, det er tross alt ikke så veldig langt bort til disse elefantene og nærmere kommer de.

 

Her er det fiberkost for alle pengene. Det er ikke så farlig om det ikke er så mye grønt, det blir som en heller dårlig salatbolle på en veikro som serverer tørre burgere. Det går ned, men ikke akkurat med raffinement.

Jeg kjører videre etter en del bilder er tatt med akrobatikk med innlagte c-moment er utført i førersetet. Det er nemlig ikke like enkelt å ta bilder ut gjennom sidevinduene på bilen.

Det går ikke så fort framover da det stadig vekk dukker opp eksotiske dyr, men jeg må begynne å tenke på campen.

 

De er litt mindre disse dvergmonguene, men de fortjener sin plass i denne faunaen de også og bilder må tas.

 

En klipspringer unslipper nesten mitt øye, men det blir akkurat tid til et par bilder av den før jeg setter kursen mot min første overnatting. Jeg skal campe i Skukuza som ligger sentralt i den sørøstre delen av parken og mørket kommer fort her.

Men jeg når frem før det er mørkt og jeg får installert meg med en kald pils etter at teltet er slått ut på taket. Det skal bli spennende med den første overnattingen.

 

Kruger er ikke bare villmark, det er faktisk ganske så sivilisert i campene. Det er restauranter og butikker hvor du kan få det meste til en passelig stiv pris. Men du bør ha et feriebudsjett som tåler det. Her i Skukuza har det vært jernbaneforbindelse tidligere og restauranten og baren bærer preg av det.

 

De har tydelig en god tone blant kjøkkenpersonalet her, for de både danset og sang for meg og var i godt humør. Igjen må jeg ha lagt igjen for mye penger.

 

Når du har campet som meg, behøver du ikke å tenke på nøkkelen når du forlater campen på din ”morning game-drive”. Det gjelder bare å komme seg tidlig opp.

 

Disse karene her er ikke akkurat det friskeste du vil våkne opp til om morgen, men vi kjenner igjen maribustorken til Freia.

De fleste er tidlig oppe her nede. Eller det vil si at de ikke har lagt seg enda. Her er det fiender enten det er dag eller natt. så man må passe på.

 

Her er det noen “Waterbuck-kuer” som lurer på hva som står oppe i veikanten. Ikke lenge etterpå er det noen zebraer som også synes jeg er en underlig fyr.

 

 

Noen ungdommelige gnuer viser at de er morgenfugler og vil vise meg at de er mye mer spennende enn “The Big Five” som jeg egentlig er på utkikk etter i dag.

 

 

 

Så dere får bare hoppe og leke gnuer, for nå drar jeg på jakt etter

 

“The Big Five”

 

…….. og det kommer det mer om i morgen.

 

God safari :-)

 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende