Gladmatfestivalen i Stavanger,

er Nord-Europas største matfestival. En festival som hele Rogaland er stolt av og som viser omverdenen at de er matfylket i Norge.

Ikke noen tvil om det selv om de fleste fylkene i Norge hevder at de er matfylket, Rogaland er nok matfylket med sine gode råvarer, tradisjoner innen hotell- og restaurantnæringen og etter hvert ganske så bra restauranter i Stavanger og Haugesund.

Men Gladmat er Jolly-food altså. Et yrende liv med mengder av mat og drikke……………..

 og noe som er godt.

img635 Correction copy

Som den hobbykokken jeg er og en som ikke går av veien for å prøve meg, så søkte jeg om stand ved Gladmatfestivalen i 2002 og fikk det. Jeg fikk innehaveren av et restauranthus i Stavanger hvor jeg hadde lagt igjen ganske så mange penger i baren opp gjennom årene, til å stå for skjenkebevilling for meg og så brukte jeg kjøkkenet i losjen til forberedelse av maten.

Men det var på standen det foregikk, det var der ”Breiflabben” fikk utfolde seg som kokk og krovert.

Glamatkokk copy copy

Den yngste datteren min hjalp meg med servering og jeg sto for maten som her er presentert på min håndmalte meny fra det første året.

Jeg må innrømme at det var en del av kameratene som holdt meg gående, men jeg fikk mye skryt og jeg var både i avisa og på NRK Rogaland.

Eneste ikke-profesjonelle som deltok.

Andre året jeg deltok hadde jeg dobbelt så stor stand, men det var de samme to som sto for ”moroa”. Sønnen til en av mine kollegaer som er kokk kom gjerne bortom for en snacks og en Grans sommerøl. Sannsynligvis det beste ølet som ble servert under Gladmatfestivalen.

img638 Correction copy

Det var en helt fantastisk tid og jeg trivdes som ”pigs in shit” og syntes syttentimersdagene gikk som en røyk. Hadde jeg vært tjue år i dag, så vet jeg hva jeg ville drevet med.

Datteren min var fantastisk flink og underholdte gjestene med sine rappkjeftede kommentarer når de måtte vente på drikke eller mat. Men det tok aldri lang tid.

img637 Correction copy

Vi fikk godord av organisasjonen andre året for vårt engasjement og fantasifulle meny og gode smak. Ikke så lite kry Flabb etter en sånn heder.

Jeg gjør det gjerne igjen, men det tar tid og det koster penger. Jeg har som motto at slike festivaler skal være et tilbud på forskjellige varer til en overkommelig pris. Jeg blir forbannet når man må betale seksti sytti kroner for litt dårlig øl i et plastbeger.

Prisene i 2003 da jeg hadde min siste ”opptreden” lå tjue kroner over på pils og femten på vin rundt om i forhold til det jeg serverte.

DSCF1158(1) copy

Og det de serverte var av langt dårligere kvalitet enn det jeg serverte. Og så hadde de jo ikke så flott meny :-)

Klart de ansatte skal lønnes, men man bør ikke legge inn noen stor fortjeneste i en slik festival. Det skal være promotion og presentasjon av hva man kan tilby framover av god mat og drikke.

Og slik ser en fornøyd Breiflabb ut når han endelig har hatt ”restaurant” for første gang.

img634 Correction copy

Og til dere som er på Gladmaten i år, kanskje det er en Breiflabb der neste år.

Og da er det fornuftige priser igjen :-)

.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende