Plan Norge og VGB sin bloggkonkurranse er i gang. Bruk din bloggside til å sette søkelys på jenters situasjon i Sør, og vinn en bloggtur til Afrika med Plan.

 

 

 

Hvor mye er en jente verdt?

 

I mange samfunn blir jenter sett på som mindre verdt enn gutter. Det betyr at de står bakerst i køen når det gjelder å få et skoletilbud, helsetilbud, muligheten til å engasjere seg i samfunnet og generelt få oppfylt sine rettigheter.

 

Visste du at:

-       Kjønnsdiskriminering begynner i mors liv – det mangler 100 millioner jenter i verden?

-       62 millioner jenter ikke får skolegang?

-       70 prosent av de 1,5 milliarder mennesker som lever for under en dollar (1$) dagen er jenter eller kvinner?

-       Voldtekt er en overlagt taktikk i etniske eller religiøse konflikter?

-       I flere land har ikke jenter arverettigheter?

 

Jeg kunne sikkert fortsatt og listet opp mangel på rettigheter og muligheter for jenter rundt om i verden. Men kan ikke du følge linken som jeg har lagt ved her og gi ”ditt ansikt”.

 

 

http://fadderskap.plan-norge.no/gi-ditt-ansikt/

 

 

I Malawi har en gruppe barn og ungdom gitt voldtekt og overgrep et ansikt. Voldtekt av barn dysses ikke lenger ned i Malawi. Det sørger et radioprogram for, et program hvor denne gruppen på 52 barn og unge sanker historier og kringkaster sterke intervjuer med barn som har blitt voldtatt.

 

En av reporterne er Rose, hun er født hiv-positiv og hennes foreldre er nå døde. Hun har vært heldig å ha brødre som har hjulpet til med skolepenger og så har hun kommet med i dette radioprosjektet som Plan Malawi har drevet i to år.

Rose vil bli journalist og ønsker å avdekke urettferdighet mot barn. Du kan lese mer om hvordan barn og ungdom i Malawi med HIV/Aids takler sitt daglige liv og deler det med andre i denne linken.

 

 

http://www.skoleplan.no/~/media/PDF/Planposten/Planposten%20juni06.ashx

 

 

En siste sjanse.

I dag går fristen ut for å være med på Plans bloggekonkurranase. Flere her fra VGB har vært med og det har vært gode bidrag. Vi kan fortsatt bidra på hver vår måte med å belyse jentenes hverdag i sør ved å fortsatt blogge deres sak.

Ved å lese om dette som mann og far til to “jenter”, jenter som nå er mødre, så får man et dypere og mer reflektert syn på deres situasjon. Jentenes situasjon både her og i sør. Mine døtre valgte å bli mødre i voksen alder, mens mange av de vi leser om og hører om i Plans arbeid er jenter som blir mødre i trettenårsalderen.

 

Ikke stopp med deres engasjement i denne saken fordi nå er “konkurransen” over. Engasjer deg i Plans arbeid og tegn et fadderskap.

De som var med oss her for to år siden, vil kanskje huske min oppfordring til julepresang til de som hadde alt. Det er like aktuelt nå og dere kan bare følge linken til dette snart to år gamle innlegget.

 

 

http://www.vgb.no/9451/perma/268543

 

 

Håper dere følger linkene i innlegget og gjør det dere måtte gjøre.

 

Gi ditt ansikt eller bidrag til Plans arbeid rundt om i verden.

 

Du er ikke fremdeles barnløs vel?

 

Gjør som jeg og utvid din familie med flere barn. Det er de som er fremtiden.

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende