Årets flyktningekvote i Sverige er allerede i ferd med å fylles,

 

Og det allerede de første dagene i februar.

Det er nå en strøm av flyktninger som kommer ilende over landgrensen deres i vest. Helt uforberedt står tollere og politi og ser på strømmen av ”landssvikere” som på grunn av et par dagers rot på vgb ikke klarte presset.

 

Bloggtrykkokeren sto og ristet og holdt på å sprenges av kvalitetsblogger som måtte postes. Laptoppene var stappfulle av bilder og linjer med ord som ikke kunne distribueres på deres hjemlige portal. Verden var i ferd med å gå under.

 

Foreløpig blir de godt mottatt med åpne armer og velkomsthilsener og nordmennene slenger seg ned i de komfortable sackosekkene de kjenner så godt igjen fra et par år tilbake. Her er det godt å være tenker de.

Og det er det sikkert, jeg liker meg godt på besøk i Sverige jeg.

 

Men jeg vet ikke hvor godt jeg ville like meg bosatt i en Norsk ghetto?

 

Drar jeg til utlandet så er det for å oppleve en annen kultur, bli kjent med naturen, omgivelsene og menneskene.

 

Ikke for å sitte i et teselskap og mimre om gamle dager og lure på hvordan de har det nå de vi har forlatt. Jo da, det kjeftes og snakkes litt stygt om den derre vgb som for det meste krøklet det til for oss, men det var nå tross alt en del nymotens greier som skulle innføres også da.

 

Det er kos å sitte her i sacko’en, men en ble jo litt satt tilbake i dette miljøet.

 

Ja hva vet vel jeg, hvordan man tenker i landflyktighet?

 

Drar de noen paralleller til debattene vi har hatt om flyktninger her på bloggen, blir de moderert for dere språk, tenker de på returen, hvordan den vil bli?

 

Blir de jaget hjem igjen for brudd på svenske blogglover, og hvordan vil det være å bli sendt hjem igjen til en ”ukjent” portal?

 

Den skal visst virke nå.

 

Jeg gjør i hvert fall ikke svenske av meg. For meg så går grensen midt i Oslofjorden og skal jeg over den, så er det på besøk til døtrene mine, Fetter’n eller Catalyzator og kanskje for et slag golf.

Ja og så blir det jo kombinert med en Harrytur på Systembolaget i samme slengen.

 

Ikke glem kvota deres da flyktninger ;-)

Her kan du høre Elvis “In the Ghetto”

 

watch?v=2Ox1Tore9nw

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende