Una Cohiba y un Carlos Primero…..

 

Og hvis man legger til en rykende god espresso, ja da kan man nyte den nærmeste halvtimen som en konge. Ja, som Carlos Primero kanskje. Nå er det jo ikke alle unt å nyte denne kombinasjonen av nytelsesmidler. Man må vite hva de er og man må tåle en røyk og en dram.

Og så må man helst sitte på en god fortausrestaurant på sydelige breddegrader med et passe yrende liv i sitt synsfelt eller en varm stille solnedgang. Jeg hadde et yrende liv foran meg.

Men la oss dvele ved ingrediensene og starte med Cohiba.

Cohiba kommer fra Cuba og er et merke på noe av det beste som finnes av cigarer. Prisene ligger fra hundrelappen til flere lapper pr cigar avhengig av kvalitet og størrelse. Kvaliteten er selvfølgelig alltid på topp i forhold til det meste av cigarer, men vi snakker igjen selvfølgelig Cohiba kvalitet.

Min Cohiba nå er en corona primo, tror jeg den het, og er en liten tanke mindre enn det vi vanligvis tenker på med en full corona størrelse i Norge. Røyketiden vil jeg sette til 30-40 minutter, kommer an på hvor tålmodig jeg er og trekken i været rundt meg.

Carlos Primero, hva er så det? Ja det er en spansk brandy av god kvalitet. Man får bedre brandyer, men det er nesten ingen restauranter som har de kvaliteter, ja mange har faktisk ikke Carlos Primero en gang. Men her jeg sitter nå har de Carlos Primero og det i brukbare mål også.

Et stort cognacglass ankommer med varmt vann som blir slått over i en skål eller kopp hvoretter glasset blir lagt ned og fylt til dråpen før det renner ut. Det er et raust mål som jeg vil anslå til 8-10 cl. Med andre ord mer enn det doble av hva du har lov å servere i Norge.

Nå mangler det bare espressoen, og den ankommer med følge av litt brunt sukker.

Et par gode drag av cigaren, carlos som utforsker alle kriker og kroker av min munn etterfulgt av litt søtlig sterk italiensk kaffe. Så kan jeg lene meg tilbake, studere mine omgivelser og nyte noe av de også.

Det er tiden for det som mange tror må være tid sammen med dem man er glad i, nemlig det som kalles kvalitetstid. Jeg er glad i Cohiba, Carlos Primero og espresso jeg……. 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende