Jeg har bare noen få dager fri nå før jeg skal på jobb igjen.

Å jobbe i Tigerstaden er greit, men jeg savner mitt eget kjøkken og middagstilberedingen etter dagens dunt. Så i dag lurte jeg litt på hva jeg skulle tilberede til meg selv for å få en liten kosestund ved grytene og etterpå fra tallerkenen.

Da jeg svingte inn på Helgøe så lyste det bare mot meg. Fersk uer.

Snadder, tenkte jeg og gikk raskt over i hodet hva jeg hadde i kjøleskapet hjemme som kunne passe til det. Kom ikke på noe der og da, men husket at jeg ikke hadde brukt fenikkelen fra i går og tenkte at det går sikkert bra. Blomkål hadde jeg også.

Så uer ble innkjøpt sammen med en liten seter rømme. Den andre rømmen er for pingler.

DSCF1447 copy

 

Og mens jeg var i fiskedisken, kjøpte jeg likså godt med meg ei flott rødspette også. Det blir ”mager” fiskemat på Flabben de siste to dagene hjemme på fri.

Skinnstekt uer er bare snadder. Nydelig fisk og den jeg hadde kjøpt veide drøyt 800 gram og det skulle gi to fine fileter på en halv kilo til sammen.

Til fisk liker jeg best poteter, ikke det at jeg spiser mye poteter, men når det er nye gode poteter om sommeren så går de ned de også.

Jeg skjærer opp det fine på fenikkelen, resten kaster jeg bare og blomkålen blir delt opp i små bunter slik at de bare så vidt får kjenne det kokende vannet før jeg tar de av igjen.

DSCF1448 copy

 

Uerfiletene blir stekt akkurat litt for lite slik at de kan bli akkurat passe da de ligger i folien mens jeg freser litt fenikkel og tilsetter litt rømme.

Følget til dette blir en bandingshvit fra Sicilia av chardonnay og pinot grigio. Det burde passe godt til både fisk og fenikkelrømmen min.

DSCF1450 copy

 

Om det smakte?

Vel jeg sitter nå og runder det hele av med en fet Macanudo cigar, en god mokka og en Carlos Primero.

Nyt dine dager Flabben. Du er det vel unt. Om to dager er det full fart på Holmenkollbanen igjen og kjedelig restaurantmat i Tigerstaden :-)

.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende