Så er nok en fiskemiddag inntatt,

 

God og mett sitter jeg her og pusler sammen et lite matinnlegg igjen. Fisk er fordømra meg godt altså :-)

Det ble som annonsert, en rødspettemiddag i kveld. Ja vi fra møblerte hjem spiser middag om kvelden ;-)

Til rødspetta ville jeg ha frest bladspinat som jeg synes er veldig godt til fisk. Jeg hadde egentlig planlagt i mitt hode at jeg skulle dampe spetta, men et eller annet ved stekepanna fikk meg til å velge den.

DSCF1452 copy

 

Når man skal bruke bladspinat på den måten jeg skal, er det en fordel å skylle den godt, særlig hvis spinaten kommer i spinatredeform, da hender det nemlig at det følger litt sand med i redene. Men en annen ting som er viktig er å skjære bort stilkene på bladene og det kan du godt gjøre et stykke inn på bladet.

Skal du lage en form for stuing av spinaten er ikke dette like viktig, men de groveste stilkene bør i hvert fall skjæres bort.

Da det er gjort, slynger jeg spinaten i en sentrifuge slik at den blir ”tørr”. Ei salatsentrifuge bør det være på et hvert kjøkken som bruker mye salat- og spinatsorter.

DSCF1454 copy

Som dere ser så er spinaten nå fri for stilker og tørr nok til å freses i gryta.

Jeg har olje i favorittgryta mi og gjerne litt hvitløk i oljen, men dette er selvfølgelig valgfritt.

DSCF1455 copy

 

Gryta må være god og varm og så røres spinaten mens den freser inn. Dette tar bare noen sekunder før det er ferdig. Så når du gjør dette må all den andre maten være ferdig tilberedt.

DSCF1457 copy

 

Flyndra ble stekt og en liten vinskvett fortynnet stekesmøret til en god skjy og vips så var middagen servert.

DSCF1458 copy

 

Og det smakte i dag også :-)

Fra i morgen av blir det Thailandsk på Yayas omtrent annenhver dag og ellers noen sildesmørbrød til kvelds de andre dagene.

Hvis det var noen som reagerte på kniven på det første bildet, så er den over femti år og en som har vært i det Flabske hjem så lenge jeg kan huske. Faren min fikk den av en kokk ombord på et skip ved Framnes Mek. Verksted omtrent på den tiden jeg ble født.

Her ser du den samme kniven og en ny i akkurat samme modell.

DSC05898

Det er godt å se god redskap bli skikkelig brukt.

Og ja, det er samme knivmodellen fra Sabatier. Just Wear and Tear.

.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende