Fleskeduppe tror jeg ikke jeg har laget siden jeg var gift.

Med andre ord drøye tjue år siden. Den gang lagde jeg det slik jeg tror min mormor gjorde det, men det smakte ikke akkurat det samme. Men det ville jo være å fornærme min mormor også :-)

Men jeg prøvde meg igjen i går og det smakte heller ikke slik som mormors. Kanskje ikke så rart, for det er jo et helt annet flesk vi får i butikken i dag, nærmest smakløst i forhold til det vi fikk i ”gamle da’r”.

De som vokser opp i dag har jo heller ikke smakt skikkelig bacon, et bacon som smaker av salt og røyking. Det nærmeste jeg får av godt bacon i dag, finner jeg under navnet ”Kystbacon” og det smaker litt av hva det gjorde før. I Syd-Tyskland kan man fremdeles få skikkelig bacon, men det er så sjelden jeg er der :-(

Jeg har kjøpt inn lettsaltet flesk, ny kål og årets poteter fra Israel. Det er en stund til enda til vi kan få skikkelige nypoteter her hjemme.

DSC05863

Mens potetene mine koker så gjør jeg klar flesket og kålen. Litt vann på kålen og en god smørklatt. Og det er smør, ikke noe annen dritt blir brukt her i huset ;-)

DSC05864

Flesket blir stekt som seg hør og bør og så tar jeg det til side og har mel i fettet i panna som da blir rørt ut før jeg tilsetter vannet fra kålen.

DSC05865

Dette koker da opp til en tykk saus før jeg lar flesket surre i sausen en liten stund til potetene er ferdige og det er bare å fylle opp tallerkenen med god gammeldags ”Flesk i duppe”.

DSC05866

Jeg vet det er noen her inne på bloggen som kan dette bedre enn meg, men dette smakte nesten som mormors, men selvfølgelig ikke like godt. Men det tror jeg bunner i forskjellen på flesket.

DSC05867

Som dere ser så bruker jeg støpejernspanne, jeg har tre stykker og de blir aldri vasket med såpevann. De blir kokt ut en sjelden gang eller som nå bare skyldt i godt varmt vann.

Det samme skjer for øvrig med mine to jerngryter og den ene av de bruker jeg nesten hver dag.

Håper dere som kan dette kommer med tips til meg, for her er det nesten like mange meninger som det er husmødre og familier rundt om som gjør det på sin egen måte. Jeg vet noen bruker litt løk i sausen, men slik var det min mormor gjorde det.

Smaklig måltid :-)

.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende