Okavango River Lodge fristet med Mokoro Tour.

Fetter’n og jeg kunne godt tenke oss en tur inn i deltaet siden Nissaen hadde pakket delvis sammen for turen. Det å kunne slappe av med en ”six-pack-tur” var vel heller ikke så langt unna i våre tanker. Så vi booket en tur og pakket ryggsekken med litt lunsj, en six-pack hver og fotoutstyr. Frokosten ble fortært der vi hadde slått leir disse dagene, i Audi camp nord for Maun i Botswana. I dag skulle vi bare slappe av på vannet.

B0004566 copy

Mokoro er den lokale kanoen i disse vannrike områdene i Okavangodeltaet.

B0004501 copy

Her er det vann og siv og andre vekster som trives i vann pluss ”lavtflytende” øyer som du har vanskelig for å tro er fastland. Men det er det, for i vannfattige tørketider blir det mer og mer tørt land og bare kanalene, og vannveiene er førbare for disse kanoene.

B0004500 copy

Vi håpet på å se masse fugleliv på vår vei og mindre insekter og vi fikk vel våre ønsker oppfylt sånn noenlunde.

Her ser vi en African Jacana ta til vingene.

B0004559 copy

Det var ikke store farkosten, men vi fikk da plassert skinkene sånn mer eller mindre midtskips og fant ballansen etter hvert. Å lette på skinka og sleppe en fjert, var ikke det enkleste sånn i begynnelsen, men etter hvert gikk det og.

B0004543 copy

Det ble ekstremt flatt landskap i denne høyden, himmel og en ”sivhorisont” og noen landtunger med noen trær. Så det var tørt land i området, men ikke akkurat noen høydedrag å feste blikket på. Dette gjerdet her står sannsynligvis på tørt land litt seinere på året da vannet har trukket seg noe tilbake.

B0004567 copy

Vi visste ikke hvor ferden gikk og ikke hvor lang tid det ville ta heller, men da vi seig gjennom de tetteste siv- eller grassområdene og myriader av bitte små fluer eller hva det var svermet rundt oss, så håpet vi ikke det ville vare for lenge.

Vi hadde følge med et par hvor hun var amerikaner og han brasilianer bosatt i US.

B0004558 copy

Men vi kom da ut i renere vann og det hendte til og med at vi kjente en bris, ja hvis vi kjente godt etter da og det var da vi lettet litt på skinka for å gi slipp på litt gass. Etter et par pils lurte vi fælt på hva vi skulle gjøre hvis vi måtte pisse også :-)

B0004511 copy

Men Fetter’n og jeg har vært ute en vinternatt før og klarer fint å holde på et par pils eller fem.

Vi tok peiling på noen trær i horisonten, men det viste seg at vi skulle lenger.

B0004509 copy

Jeg speidet etter andre farger enn ”grasset” og vannet, men det var ikke mye som brøyt med det. Men hist og her kom det til syne noen rosa blomster og så var det bare å håpe på at de lå på vår kurs.

B0004505 copy

Det var ikke lett å få vår kanoskipper til å se at vi gjerne ville inn til både blomster og fugler, men etter hvert så fikk vi da noe inn på skuddhold. Her en Great Egret, en hegrefugl.

B0004512 copy

Det hendte vi kom i kontakt med andre på vannet også og det var enten familier på forflytning eller fiskere som på mirakuløst vis klarte å håndtere fiskeredskap stående i disse ikke akkurat for stødige farkostene.

B0004546 copy

Da vi endelig kom til landfast område skulle vi ha i oss litt lunsj før vi skulle ut på et game-treck til fots.

Vi ble fortalt hvordan vi skulle forholde oss hvis vi kom i nærheten av løver, bøfler og elefanter, de andre dyrene så vi ikke på som noen trussel.

B0004516

Vi kom over en forholdsvis stor flokk av impalaer og sebraer og litt lenger bort så vi noen giraffer før vi traff på noen gnuer.

B0004518

Vi så spor etter elefanter, men de dukket ikke opp i dette trefattige landskapet. Å gjemme seg bak et tre i dette landskapet ville kreve en lang springmarsj og da var kanskje sikkerheten ikke på det høyeste.

B0004520 copy

Kanskje godt vi ikke støtte på disse større dyrene selv om det ville vært spennende å støte på noen elefanter til fots.

B0004521 copy

Jeg gjorde jo det i Kruger to uker tidligere da jeg forlot bilen min på en liten personlig og så absolutt ulovlig liten ekskursjon.

DSC03885

Da vi kom tilbake til lunsjplassen vår, ville brasilieren i den andre mokoroen prøve sine balansekunster på vannet og han klarte seg etter forholdene meget bra.

B0004529 copy

Vi så nå flere som var på vei til en overnatting i bushen og det var nærmest en karavane av mokoroer som passerte.

B0004528 copy

Vi så heldigvis noen flere fugler på vår vei tilbake også, men når du sitter i vannskorpa er det ikke rare oversikten du får. Men en African Openbill rager en meter i været.

B0004536 copy

Men heldigvis var noen av disse vadefuglene høye og noen tok til og med til vingene hvis vi kom nære nok.

B0004539 copy

Vi visste jo hvor lang tid det ville ta oss å komme tilbake, så Fetter’n og jeg tømte blæra før vi var ute på vannet igjen.

B0004550 copy

Jeg speidet fremdeles etter noen blomster og jaggu dukket det opp noen vannliljer. De fremsto mye vakrere enn de er i dette grass- og vannlandskapet.

B0004552 copy

Men alle turer har en ende og endelig kom vi oss om bord i en litt større båt igjen som skulle ta oss tilbake til Okavango River Lodge som lå og badet seg i kveldsolen.

B0004563 copy

Det ble selvfølgelig tid til en ”sundowner” før vi tok beina fatt tilbake til Audi camp.

B0004568 copy

Og har dere lyst på en Mokorotur i Okavangodeltaet, så er det bare å ta en tur til Maun i Botswana og ta inn på en av campene langs river’n.

B0004555 copy

Det er ikke sikkert du får følelsen av å drive gjennom vannet hele tiden, men det er verdt pengene. Det koster deg femhundre kroner sånn cirka.

God tur :-)

.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende