Årets tur til det sydlige Afrika,

ble minnerik og full av inntrykk. Nå blir de fleste turer til Afrika fulle av inntrykk og overraskelser selv om overraskelsene ikke burde bli så store da det tross alt er Afrika vi snakker om.

For der kan jo alt skje.

Jeg hadde satset stort i år. Fem ukers ferie med golf og safari. Det høres jo ut som den luksusferien, men det var da sånn noenlunde innenfor et normalbudsjett, og så får man heller diskutere hva et normalbudsjett er.

 

Sørafrikanerne er stolte av deres rugbytradisjoner og dyktige er de også. Det er mye prestisje i det spillet blant tidligere Britiske kolonier, og særlig bår The British Lions er på besøk.

Vi skulle overvære en slik kamp, den siste av tre. Og The Springboks hadde vunnet over løvene de to første kampene.

The British Lions har spillere fra England, Wales, Skottland og, hold dere fast, Irland. Ikke Nord-Irland eller Eire, men hele øya nevnt under et.

De britene er ikke til å bli kloke på.

 

Jeg behøver vel ikke nevne at slike kamper er full fest og kan sammenliknes med cupfinalen.

Det er drakter i lagenes farger og tradisjoner som henspeiler seg til kolonitiden og det er en festivitas uten like.

 

Og ikke noe bråk. Slåss gjør dem ute på banen.

Så min første kveld i Sør-Afrika fikk jeg se løver og springbok i vill slåsskamp, ikke om livet, men om en ball.

 

Det skulle bli mer løver og springbok, (innlegg om ”Krüger Park” og ”Dyrene i Afrika” kommer senere).

 

Men som nevnt tidligere så skulle vi golfe og det så ikke særlig lyst ut for meg da golfbagen min ikke var med flyet. Men vi har da kamerater fra sist tur og jeg fikk låne et sett med køller til jeg fikk mine egne. Ganske kjekt med lånte køller hvis man spiller dårlig, da har man jo alltids noe å legge skylden på.

 

Vi startet med en glad gjeng golfere i Swazi Sun, en bane noen av oss kjente fra før.

Vi hadde noen fine kvelder også med mye god mat og drikke, for det hører hjemme på en vellykket golftur.

 

Her er det Fast Eddie fra London som tar en kikk på vår Seafood Braii på Prince’s Grant. Det ble drukket en del på Prince’s Grant også så barkeeperen var mer enn fornøyd med omsetningen.

 

(Garantert at det kommer et innlegg om mat og drikke. For uten duger som kjent helten ikke)

 

Noen var til og med ute på shopping. Er det noe golfere er svake for, så er det flotte piquetskjorter med logo og andre gode souvernirer som forteller golfere at du har vært rundt om med køllene dine.

 

Vi treffer igjen golfere fra tidligere som vi spiller turnering med i Durban og taper for høflighetens skyld og overrekker medbrakte premier.

 

Videre så sysselsetter vi mange caddier som vi synes det er greit å ha med oss rundt og på Wild Coast så er det kvinnelige caddier som høflig klapper når det blir slått et bra slag.

 

Hmmm, hørte i grunnen ikke mye til den klappingen i år.

 

I Afrika kan man da også fiske, og vi hadde en tur ut på det Indiske hav med friskt mot og sjøsyketabletter da det var en del rester etter en nattstorm som gjorde skrittene ustødige.

Vi måtte tidlig opp den morgenen og vi ble møtt av kaptein Lynsky ved Durban Yacht Club og her ser vi litt av Durban beach skyline i bakgrunnen. Det er 38 år siden Flabben boltret seg første gang på Durban Beach.

 

Vi fikk masse fisk og det var noen som fulgte med som mente at vi skulle dele all den fisken.

 

 (Her kommer det også et innlegg da Breiflabben møter hammerhaien. Rått parti vil dere si, men bare vent og se)

 

Men de fleste tenker på Afrika med dyr i alle fasonger og størrelser. Tobeinte, firbeinte, flygende og krypende og de skal vi nok stifte nærmere bekjentskap med.

 

Jeg håper på noen innlegg som ”Dyrene i Afrika”, ”Fuglene i Afrika”, ”Krypdyrene i Afrika” og andre med historier fra alt jeg opplevde på denne turen.

 

Ja det kommer sikkert et innlegg om et bloggtreff med mojito også.

 

 

Stooore mojitos :-)

 

Jeg håper jeg klarer å produsere disse innleggene med ikke altfor lange tidsintervaller mellom utgivelsene og at de faller i smak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå skal jeg på fjellet sammen med noen kamerater i helgen og ”fiske”. Det skal bli hyggelig.

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende