Når en ”Breiflabb” virkelig skal kose seg,

spiser han selvfølgelig fisk. Og noen ganger er han heldig når han er ute og handler og det var han i dag.

Jeg hadde kjøpt inn de vanlige pilsene og litt annet nødvendig kjøleskapfyll. Jeg fikk lyst på reker og tok en tur nedom havna for å få med seg ei øse. Jeg smakte på rekene fiskeren hadde og bestilte ei god øse.

”Ei slig ei?” spør han meg og viser ei skikkelig full øse.

”Den er god” sier jeg, ”men er det torskehuer du har der” spør jeg.

”Naa, de’ e’ då ein heile en” får jeg til svar.

”Ja, men du selger vel hue på den sværingen der?”

”Njaaa, eg ska’kje ta med nakkestykke og da?”

”Greit det”, sier jeg, ” det der blir en skikkelig middag”.

Jeg ser at østlendingen blir målt og funnet godkjent, det er tross alt ikke alle som kjøper torskehuer nå til dags og han vil ha hundre og femti kroner for reker og fisk. Samme prisen som jeg hadde blitt enig med meg selv at dette skulle koste.

På vei hjem drømmer jeg allerede om et herremåltid og ved kjøkkenbenken går hue opp i kummen og blir liggende der i rennende kaldt et par timer.

Og her er hue klart til dykk ned i kjelen.

DSC05742

Poteter og gulrøtter blir satt på og smøret står og smelter på lokket til fiskekjelen.

Skal man spise torskehue, bør man ha to tallerkener slik at du kan pille det fantastiske kjøttet fra hue og legge over til selskap med poteter og gulrøtter.

Og dette er snadder :-)

DSC05744

Som dere ser så kompletteres måltidet med akevitt og Norges beste pils, Grans Premium.

Om det smakte?

Fantastisk :-)

.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende