Årets største golfbegivenhet utspilles i disse dager.

Ja jeg vet at mange av oss golfere kanskje rangerer The Open som er The British Open for uinnvidde, en tanke høyere, men i år toppes The Masters med at Tiger gjør sitt come-back etter fem måneders fravær.

Mediene i USA rangerte denne begivenheten på høyde med innsettelsen av President Barack Obama og da får man kanskje en anelse av hva Tiger Woods er i både idretts- og medieverdenen.

Det ble annonsert en egen sending i forbindelse med Tigers første utslag og sendingen gikk ut til flere hundre millioner tv-seere. Dessverre ble det kluss med satelittoverføringen vi skulle være vitne til, men noen timer etterpå fikk vi jo se det likevel i den normalt oppsatte sendetiden.

DSC05738

Et enormt press var lagt på Tigers brede skuldre og det var nok tøft å gå i samme ball som han også, men både Tiger og hans medspiller i ballen klarte brasene godt den første runden.

Vi som har fulgt med Tiger siden 96 har nok ikke sett han så avslappet og i godt humør på banen siden hans første år på touren. Det var tydelig at det var en ny Tiger som var på banen.

DSC05739

I dag er vi på ”Moving Day”, lørdagen hvor man setter inn støtet for å være i posisjon for avslutningsdagen på søndag.

Mange av de store stjernene er allerede ristet av lasset, ja flere av dem mistet sågar cut’en. Paul Casey, Rory McIlroy, Padraig Harrington, Martin Kaymer og Louis Oosthuizen alle meget ”hotte” i år med unntak av Rory kanskje som ikke følger opp fjorårssesongen like bra.

Jeg hadde stor tro på den Syd-Afrikanske kontingenten i år med ”hotte” spillere som Louis Oosthuizen, Charl Schwartzel og de mer etablerte verdenstoppene som Ernie Els og Retief Goosen. Men ingen av de har nå noen sjanse etter min mening. Oosthuizen mistet til og med cut’en, og så jeg som hadde han som en spennende outsider da.

Nei vinneren blir å finne blant de åtte første og der er både Phil Mickelson og Tiger Woods.

Vi har også to meget ”hotte” engelskmenn i Lee Westwood og Ian Poulter som begge ligger på -8 før dagens utslag og to slag før de andre nevnte.

I samme gruppe på -6 ligger også Antony Kim og K.J. Choi som begge er sterke nok til å ta The Masters for første gang.

Det skal bli spennende å se hva ”The Moving Day” viser oss. Får vi en lederball med Phil og Tiger i morgen eller blir det Tiger og en av engelskmennene?

Ja det vil en spennende lørdagskveld vise oss. Det blir å sitte klistret til skjermen i kveld :-)

Og hvis noen er i tvil, så er Tiger vel så populær nå som han var før den skjebnesvangre kvelden i november.

DSC05740

.

It’s good to have you back Tiger. Keep your head down ;-)

.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende