Bensinfrøkna ligger i jevnt sig over Bybrua,

Han foran legger mer og mer friskluft mellom seg og Passaten før han. En jævlig sær politisk korrekt byråkrat som gjerne må ligge fem kilometer under fartsgrensa og det på sitt eget speedometer. Med andre ord så går det jævlig tregt.

Flabben kjenner etter og føler at hans kropp trenger til litt drikke som vil røske opp i hans etter hvert forfalne kropp. Han smiler sleskt da han vet han har noe i skapet som vil gjøre nettopp det, røske litt opp i kroppen og varme opp det som Michelin skjuler rundt hans midje.

Har jeg nok øl da? Tenker han og svinger innom Rema og tar et par grepa tak borti Premiumhylla.

Heldigvis så har ikke alle fredagshandlerne ankommet, så turen innom blir ikke lang, men han registrerer at hun fine lyse som er så sugen på genseren hans er på plass. Kasse to.

Når han nærmer seg kassene så går det en liten djevel i han og det blir kasse en i stedet med ryggen til den blonde.

”Flabben, nå har jeg fått lønning altså. Ska du selge ’an eller?”

”Du vet jeg er en gammel gentleman Beauty, så jeg liker ikke å blakke ei søt kassadame som skal bruke lønna si på byen i helga” lirer han av seg og vet at jenta sikler på genseren bak ham.

”Vi får snakkes en annen gang” kaster han over skuldra på vei ut og vet at hun smiler søtt av den lille fleipen de har gående.

Veien hjem går greit mot trafikken ut av byen og da han svinger opp ved Tinghuset håper han at de jævlige naboene har gitt ham litt plass til bilen. Han begynner å bli dritlei de som dobbelparkerer og tenker kun på sin egen person og bil.

Det er plass og han blir i litt bedre humør og drar med seg Remaposen inn og fyller opp tomrommene i kjøla. Det ligger allerede fem kalde der. Flaska i skapet blir vridd av hatten og et drøyt mål med whisky blir helt over en isklump.

Han gleder seg allerede mens han halveis klatrer og halter opp trappa til badet og vrir av seg ”five-of-one’en”, driter i å barbere seg og en runk gidder han ikke å tenke på en gang. Nei det er rett inni dusjen og Lano for liten og stor lever opp til navnet sitt. Han ser at han er stor.

Nyvasket boxer, ikke de trange, men de ordentlige med skikkelig ”Hang-loose” faktor blir dratt på og ei vid teskjorte stappes ned i Lacostetrainer’n før han halter seg ned til den nå ventende whiskyen.

Dypt nede i stolen og etter en skikkelig ”belt” kjenner han varmen og velværen brer seg i kroppen.

Retter velvillig på taska og slenger høyrebeinet på bordet og angrer litt på at han ikke tok den runken likevel.

Later Flabben, later. Get your priorities right.

Og The Arran Malt, “Bourbon” single cask varmer enda en gang hans forfalne kropp.

En single malt helt etter hans smak etter en dag på jobben som nok en gang var sånn derre der. Sterk og fullbodied gylden drikke som kan minne litt om ”Bourbon”.

DSC05819

 

Terningkast fem.

.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende