Det nærmer seg advent og jul,  (derfor en rask reposting for raske innspill)

 

og da må nissen ha ei ønskeliste. Ja dere vet, ei liste over hva bloggerne ønsker seg til jul. Det er sikkert mange av dere som ikke tror på julenissen, og det er jo forståelig, men bloggnissen finnes. Han var her i fjor og sikkert før det og, men jeg stiftet bekjentskap med han på veldig nært hold.

Det var en hyggelig fyr, om jeg må få si det s…, med gode spise- og drikkevaner. Han inviterte både dere og meg med på noen opplevelser på kjøkkenet, på inspeksjon og bedømmelse av flaskefor, viste oss noen juleklipp, spilte julesanger og fikk oss til å skåle i lystig lag når det trengtes.

I år er han veldig interessert i bloggernes ønsker for julen som han kan putte i sin JuleFlabbendersekk.

Nå finnes det mange ønsker til jul, det vet vi alle som har sett listene som ungene kan komme opp med, der mangler det ikke på fantasi selv om de fleste ønsker går i ”harde” pakker.

 

Ja selv våre verdensledende politikere har ønsker til jul. Og det ville en reporter fra BBC vite litt mer om et år, så han ringte like godt noen av de som styrte verden på den tiden. Jeg tror den tiden var for rundt ti år siden.

”Mr. Putin, kamerat, det har vært turbulente tider. Men jeg regner med at julefreden senker seg over dere i Russland også, det blir vel litt tid, selv for en statsminister i dette mektige land, å komme sammen med familien. Men si meg, har du noen ønsker for denne julen?”

”Da, da, mr. Reporter, jeg håper jo at julefreden kan senke seg i flere land og rundt om i verden, ikke bare i Russland og så håper jeg det blir flere i de fattige områdene som får mat nok på bordet både i julen og inn i det nye året.”

Reporteren takket Mr. Putin for intervjuet og håpet at hans flotte ønsker gikk i oppfyllelse. Og så kastet han seg over telefonen til det ”Hvite Hus” og håpet President Clinton ikke var for opptatt med både høy og lav cigarføring.

”Mr. President, jeg takker for at du tok deg tid til dette intervjuet og sånn avslutningsvis hadde jeg håpet jeg kunne få høre hva Presidenten ønsket seg til denne julen?”

”Well I could always wish me a new cigar he-he. No, no, let’s be serious. Det er så mye elendighet i verden at mitt største ønske måtte være at urettferdigheten forsvant og at vi alle kunne dele på de godene som finnes i vår rike verden.”

Og reporteren takket og fleipet litt tilbake med Clinter’n som var i godt humør, før han ringte til Tony Blair, sin egen statsminister.

”Mr. Prime minister”, begynte reporteren. ”Please, please” avbrøt statsministeren han. ”It’s Tony. How many times do I have to tell you that?”

“Vel Tony” fortsatte reporteren da og avsluttet intervjuet med det samme spørsmålet som han hadde stilt de to andre store statsmennene.

Han tenkte litt Tony og svarte med litt spak stemme: ”Since you’re asking, I could do with a pair of slippers.”

 

Vi har alle våre ønsker tydeligvis, men jeg tror bloggnissen er ute etter litt annet enn harde pakker og ”Fred på jorden” kan bli litt i drøyeste laget for han.

Men en mellomting kan det hende vår lure nisse kan klare å skaffe tilveie.

Så kom med ønsker, så skal vi se hva han klarer å få til i sin adventskalender i år.

 

It’s all up to You!

 

Nå med link til JuleFlabbenderen

 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende