Jeg har sagt det før………

 

Et måltid består av mange ingredienser. Et godt måltid består for så vidt av de samme ingrediensene bare at de alle er enda bedre.

Og hva består så et godt måltid av?

Først og fremst god mat, vil de fleste si med rette. Og så er det selvfølgelig godt drikke. Det må også være godt med tid og gode forberedelser, riktig bordplassering og belysning. Men det viktigste er godt selskap.

Et av de beste måltidene mine hadde jeg en flott januardag i 89 da faren min og jeg pakket ryggsekken med wienerpølser, et par pils og en liten akevitt og gikk oss en tur i strandkanten et sted i Sandefjordtraktene. For de som husker det så var det vårtemperatur hele den vinteren og det var påskestemning i strandkanten da jeg tente opp et bål og tok fram pølsene. Faren min satt i solsteiken og fortalte litt fra gamle dager, før jeg kom til, og om de dagene da jeg sprang naken rundt på den samme stranden sammen med mine fettere mens foreldre lå og solet seg eller gjorde klart kjeks og saft. Han pekte og fortalte om måkereir og andereir og retningen hans var snobein enda han ikke hadde sett noe annet enn mørke og lys de siste tyve årene. Men han var slik fatter’n, et lite handikapp som han kalte det å være blind. Jeg har sett sa han, sett mye utrolig vakkert, men også mye faenskap som han pleide å si. Men det er det som gjør oss sterke og svake på en gang Flabben. Du må være sterk for å være svak, det vet du Flabben, vi har opplevd det du og jeg.

”Dæven den drammen og ølen var god” sa han og tørket en dråpe vekk fra den sterkeste kjakan jeg visste om.

”Du vet vel hvilken som er den beste ølen i verden, Fatter’n?”

”Siden det er du som spør så er det vel en hake med det spørsmålet, skal vi se…. Den ølen du har i handa kanskje?”

Han hadde begynt å kjenne meg ganske godt etter hvert Fatter’n.

Som sagt så var det et fantastisk måltid med pølser på spidd, en øl og en akevitt.

”I dag var det vakkert”  sa han der han gikk og holdt meg i armen på veien hjem. Sa han som ikke hadde sett en dritt på tyve år, men som likevel hadde sett det meste.

Ja gode måltider kan være så mangt, men den viktigste ingrediensen er selskapet.

I går (og delvis i dag) var jeg så heldig å oppleve et nytt herlig måltid. Jada jeg kan godt skryte litt, noe må man jo være god til, maten var god den og det manglet ikke på godt drikke. Men det som gjorde måltidet til et av de bedre, var selskapet. En vakker dame i sin beste alder, et herlig smil, en ganske rapp tunge og løssluppen latter. Når man da kombinerer det med refleksjon, livserfaring på godt og vondt og en bestemt vilje, ja da må resultatet bli bra.

Jeg takker deg hjerteligst for et herlig måltid Cindy. Hva vi snakket om, lo av og nesten gråt av, kan vi prøve å finne ut av når vi tar oss en tur i strandkanten i Stavangertraktene.

Åkej då, dere skal få menyen nå.

Forrett:

En god klem.

Hovedrett

Enda en god klem.

Og til dessert:
He-he-he………..

En klem til vel.
Forretten var lettstekt scampi marinert i honning, limejuice og chilli servert på rucola og litt avokado og søt chilli. Servert med en rosevin Cantina Zaccagnini.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Hovedretten besto av stekt andebryst med mos av potet og sellerirot med asparges og kantareller i litt fløte. Servert med en Bordeaux Chateau Morton 2003.

 

 

 
Desserten var enkel med brownies fra Ostehuset, min kaffeblanding og det som i dag dessverre er historie, Armagnac Baron de Sigognac.

 

 

 
Deretter fikk det bare stå til og det gjorde det Cindy.

 

 

Hun besto til den store gullmedalje.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende