Jeg pirret nyskjerrigheten til Phenixmum her om dagen,

 

jeg sa jeg hadde funnet noe godt og ville poste et ”kulinarisk” innlegg.

Vel så mye kulinarisk er det vel ikke, men det er ikke så mange av oss som går på sopptur i mai. Det hører liksom seinsommeren til hvis ikke man går på jakt etter slike lekkerbiskener som jeg har funnet.

 

 

Og her har dere dem. Morkler, nærmere bestemt kjeglemorkler.

 

 

 

Det var en ren tilfeldighet at jeg oppdaget dem og jeg håpet bare at de fikk stå i fred til jeg fikk hentet soppkurven min etter arbeidstid.

 

 

Morkler liker seg hvor det har stått eller står gamle almetrær. Eller i et miljø som vi ser i litt andre steder enn i skogen. Nemlig der det er lagt ut dekkbark og flis.

 

 

Og det var et slikt sted jeg fant mine morkler.

 

 

 

Soppkurven ble full og det bar rett hjem til kjøkkenbenken.

 

 

Jeg stekte opp fem stekepanner som jeg frøs ned og noen dager seinere var jeg igjen og hentet en ladning slik at jeg kunne få meg et herremåltid både 16. og 17. mai.

 

Morkler må ikke spises råe, da de er giftige.

 

Men giften forsvinner ved varmebehandling som steking og koking gir.

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende