Det er jo litt spesielt når en breiflabb skal anbefale ei fiskegryte,

Men jeg kan love dere at jeg har en helt fantastisk oppskrift.

Det spiller jo liten rolle hva du gjør med dine råstoffer hvis de ikke er ferske. Nå ja, ferske råstoffer er ofte overdrevet fordi faktisk fisk også ”mørnes” med tiden.

En torsk som er dratt rett ut av ”havet” er ikke noe bedre enn en som har ligget på is et par tre dager. Det er det bare noen ”Nordlendinger og Vestlendinger” som får dere til å tro.

De snakker om deres ferske fisk som de går ned i fjæra og drar opp, og så er sannheten at de spiser like mye fiskepinner som ”Oslofolk”.

Vel, her er nå i hvert fall en av de beste ”fiskegrytene” eller suppene du kan tenke deg.

DSC05795

Dette er snadder hele veien

Jeg velger et selskap av fire personer:

500g av hvit fisk (steinbit)

500g av rød fisk (laks)

500g blåskjell

500g reker med skall

½ flaske hvitvin

½ liter fløte

Estragon (masse estragon)

Gulrøtter i terninger

Sellerirot i terninger

Et par løk oppskjært

 

Det beste du gjør er jo å få fisk som du kan reinskjære slik at du får avskjær til kraft.

Men start med å dampe blåskjellene i halvparten av vinen og grønnsakene. Du må gjerne ha litt hvitløk i oljen når du skal svi av disse grønnsakene.

Nå får du en fin kraft og flotte blåskjell etter tre minutter. IKKE la de stå og putre.

Nå har du dampet fiskekraft på rekeskall og fiskeavskjær i 20 minutter og det slår du sammen med kraften fra blåskjellene og så tilsetter du pent skjærte biter av fisken og tilsetter en halv liter med fløte og masse estragon.

 Husk at du kan koke kraft både på reker og blåskjell, men blåskjellkraften er viktig.

Blåskjell liker hvitvin og hvitvinen bør være tørr og frisk. Hvis du liker fete smøraktige hvitviner, så skal du ikke drikke det til denne suppen/gryten. Prøv en “grønn” portugiser.  Herlig :-)

Og så tilsetter du renskede reker og blåskjellene rett før du skal servere.

Ja du vet vel at blåskjell og reker ikke skal koke med alt det andre ;-)

Smaklig måltid :-)

.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende