Ilmy la ut et innlegg i går om digitale fotoalbum.

Hun viste oss noen flotte album med sønnen, ferier og andre opplevelser som hun hadde festet på papir slik at man kan bla og kose seg med bilder i ettertid. Noe som absolutt er en fordel når man knipser i øst og vest med sine digitale kameraer. De fleste av oss har nok bildene liggende på pc’en og der gjør de seg dårlig for fremvisning.

Jeg begynte med å lage digitale album etter at jeg så broren min hadde laget noen fine. Han har alltid vært flink til å lage album med sine papirbilder fra ferier og reiser, men nå hadde han altså hoppet et steg videre akkurat som den vanlige speilrefleksen hadde blitt byttet ut med en digital speilrefleks.

DSC06039

Her er et utvalg av mine digitale album fra noen av de reisene og golfturer jeg har vært på. Det er en mengde igjen å sette sammen og for tiden holder jeg på med to stykker. Et fra Dubai og et fra tiden min i Russland.

DSC06046

Jeg synes omslaget på albumet er viktig og dette fra min tur i USA i 2007 gir meg gode minner med en gang jeg ser det.

DSC06042

Likeså synes jeg albumet mitt fra Etosha i Namibia har fått en lay-out som passer til det flate støvlandskapet som The Etosha Pan er.

DSC06044

Vi ser bildet i sin helhet inne i albumet her med de to bilene, en som kommer imot og en som kjører fra meg. En for- og bakside som jeg er meget godt fornøyd med.

DSC06043

Jeg bruker mye tekst som følge til bildene, det blir liksom en historie ut av det da. Og så tilfredsstiller det fortellertrangen i meg også.

DSC06040

Men det er jo noen som bare ser på bilder og da er det godt at de også forteller sitt.

DSC06041

Close-up til mektige elefanter er alltid eksotisk og fenger de som blar :-)

DSC06048

Golfturene våre til Syd-Afrika er tekstet på engelsk da de fleste på de turene er briter.

DSC06049

En presentasjon av hvilken tur det er på forsiden og de som var med på baksiden.

DSC06051 

Fremdeles med et bilde som er representativt for turen.

DSC06045

For det meste har jeg en hvit bakgrunn fordi da kommer teksten best fram, men ved visse anledninger passer det også godt å legge et helt bilde som bakgrunn.

Det finnes også løsninger for bakgrunn i programmet som gir deg en fast mønstret bakgrunn som en annen tapet eller bare noen figurer som går igjen.

DSC06047

Det er ikke helt min stil, men Smak og Behag styrer vel det slik at man får det man synes best om selv.

Det finnes også utallige variasjoner på hvor mange og hvor store man vil ha bildene på sidene. Videre finnes det variasjoner i format og jeg tror jeg kommer til å holde meg til et liggende format med harde permer. Litt dyrere kanskje, men det passer meg best.

Bruker man mye tekst, så må man være streng med å lese korrektur. Også at man holder seg til valgte font og følger med på det. Det er ikke like lett å holde styr på når man setter det hele i hop. Men som med alt, så er det en treningssak.

Mine album fra golfturene i Afrika har jeg gitt bort i julepresang eller avtalt med noen på turen om de vil betale hva det koster å få dem trykket.

En grei måte å få med seg minnene på.

Jeg har hatt problemer med omslag ved et par anledninger, men Japan Foto som jeg bruker, sender dem bare tilbake så de blir slik som planlagt.

Det er viktig at bildene er slik de skal være, det er jo dine bilder og din produksjon.

Håper disse bildene og tipsene kan friste dere til å lage deres private album utover høsten. Konfirmasjonen, ferien, mormors syttifemårsdag, jaktturen eller firmafesten blir mye hyggeligere og minnerik i etterkant med et flott album.

Og så er det en god anvendelse av alle de bildene du har liggende på harddisken.

 .

Tips oss hvis dette innlegget er upassende