Når vi snakker om ”Gratishaugen” i Norge,

Så vet de fleste hva vi snakker om. I hvert fall de som er litt over fjortisalderen. Jeg vet ikke hvor mye av Gratishaugen som blir igjen etter alle de forskjellige utbyggingene i Holmenkollen, men det blir sikkert en Gratishaug å finne på utsiden av gjerdene.

Nå starter vinter-OL opp om en dag og mange i Vancouver-området kunne nok tenkt seg noen Gratishauger rundt om.

Oppe i Whistler-traktene hvor langrenn og skiskyting skal gå av stabelen er det nok av hauger rundt om i skogen og fjellsidene, men det blir nok litt langt unna løypa for å få den fulle og hele oversikten for å følge med.

Nå er jo tribuneanleggene til både langrenn, skiskyting og alpint blitt utrolig funksjonelle de siste årene, OL i Salt Lake City var et glimrende eksempel på det. Der kunne du følge løperne både i terrenget og på storskjerm samtidig og kose deg i solsteiken med litt godt å spise og drikke. Noen av oss smuglet med seg litt ekstra godt drikke også.

For å si det slik, så hendte det at det var en ”gammel danske” på tribunen også ;-)

Under OL i Torino var kameraten min og jeg og så skiskyting noen ganger. Jeg hadde lagt merke til en haug på innsiden av gjerdet som hadde god oversikt til der utøverne kom opp fra løypa og skulle inn på oppløpet foran tribunene. Dette måtte være en fin plass for noen blinkskudd med kameraet tenkte jeg. Så neste gang vi skulle se på Bjørndalen & co, skulle jeg plassere meg der.

Dagen kom da vi skulle se skiskyting igjen og vi fikk med oss både kamera, flagg, gamle dansker og Opplendinger innenfor gjerdene og begav oss i vei til denne ”Gratishaugen” som vi riktignok hadde betalt noen Euro for. Vi måtte gå et stykke da det ikke gikk noen vei dit og gjerder var det nok av, men vi fant nå fram i god tid til det hele begynte.

Men nå begynte det å snø også og plutselig var ikke plassen så ideell lenger for nå lavet det ned.

Og ikke nok med det, så kom det jaggu noen italienske vakter også med strengt uttrykk i ansiktet. Der kunne vi ikke stå nei, selv om han ene vakten på stotrende engelsk syntes jeg var godt kledd for anledningen.

Jeg vet ikke hva dere synes jeg, men det var slik vi så ut da vi var ute og gikk på ski i ”gamledager”.

 DSC00059 copy

.

Men det var hyggeligere på Gratishaugen :-)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende