I de siste ukene har jeg ikke vært mye utendørs.

 Det blir riktignok en liten tur ut terrassedørene og bort i buskene med noen brødsmuler til mine ”venner” som gleder meg ved å sette pris på min mat.

Jeg hengte opp et provisorisk matfat til fuglene som jeg har hatt besøk av i vinter. Det tok en stund før jeg fant en sikker plass til matfatet, for jeg har dessverre mange katter som spankulerer og sitter på vakt på gjerdet mitt som gjør at jeg hadde vanskelig for å plassere et sikkert fuglebrett.

Jeg ville jo ikke at fuglene skulle bli matfatet til noen fra før av feite katter.

DSC05616 copy

Det kommer jevnlig fem til syv kjøttmeiser på besøk. De svinser rundt i buskene og stopper opp og forsyner seg en gang i mellom.

DSC05615 copy

To blåmeiser kommer også på besøk. Denne litt frekke krabaten som er så liten og tøff samtidig. En skikkelig hjerteknuser er han den lille tassen.

DSC05612 copy

Her er han oppe i matfatet også.

DSC05614 copy

En svarttrost kommer også på besøk, men han tar som regel smulene på bakken da han står litt for ustøtt oppe i matfatet. For han har vært der, men finner vel ut at det er lettere å forsyne seg fra bakken under.

DSC05610 copy

Pilfinkene kommer også regelmessig og de er det også en fem seks stykker av. Akkurat nå er det ingen her, bare en kjøttmeis og svarttrosthannen.

DSC05599 copy

Jeg har hatt besøk av et par andre krabater også. Nemlig en gjerdesmett og en rødstrupe, men de sitter sjelden på plasser som jeg får noen gode bilder av. Men jeg klarte da å få inn et litt uskarpt bilde av gjerdesmetten her en dag da.

DSC05601 copy

Det ble dessverre ikke så klart dette bildet av rødstrupen her heller. Men den tok seg en tur innom i dag også, så jeg får oppdatere innlegget med denne lille karen her også.

DSC05638

 

I påsken kommer jeg til å henge opp et par fuglekasser i trærne rundt her. Det hadde vært kjekt med et kjøttmeispar på eiendommen og kanskje hvis jeg er heldig, et fluesnapperpar også.

Jeg kan jo håpe, for det trangt om plassen midt i Stavanger sentrum :-)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende