Det er ikke ofte jeg baker,

 

men det hender jo jeg får ånden over meg. Da blir det som regel en form for sjokoladekake, brownies eller muffins. Og felles for dem alle, er at de kommer i slik pose fra Toro eller hvem det er som produserer slik halvfabrikat.

Jeg er en racer på hjemmelaget pizza, men det blir sjelden det også da døtrene ikke er så ofte på besøk som før.

Men her om dagen fikk jeg en oppskrift på sjokoladekake av en blogger jeg setter stor pris på. Denne bloggeren som jeg tror de fleste kjenner her inne, får tid til det meste når det gjelder huslige sysler og er ei skikkelig mor og forelder etter min smak.

Om det er hun som er ”bråkebøtta” og småjentene som har tatt etter sin mor eller om det er bare tre ”småbråker” i huset, ja se det får vi vel ikke svar på.

Jeg tror alle fire jentene er noen friskusser jeg og at faren i huset er en tålmodig sjel. Det må du jo være med fire jenter i huset.

Men Tale, nå har jeg endelig fått bakt sjokoladekaka.

 

 

Det må jo kjøpes inn ingredienser, og det ikke bare fra kjøpmannen på hjørnet. Nei man må innom statlige foretak også når man skal bake med oppskrift fra Tale.

Kremer og sauser lages til dagen i forveien og så er det selve kakedeigen eller røren sin tur dagen etterpå.

Det ble gjort etter alle kunstens regler uten vekt, men med godt øyemål og inn i ovnen bar det med rundformen. Springform tror jeg også det kalles.

 

Kikker inn gjennom glassdøren et par ganger og syns nok det tar litt vel lang tid før kaken hever seg i formen.

Etter sånn ca en time så skulle kaken være ferdig stekt, og det var den.

Men den liknet ganske mye på det sukkerbrødet som Petter lagde på skolekjøkkenet for over førti år siden. Det var flatt og hardt som en diskos og som diskos ble det også brukt et par ganger. Synd jeg ikke tok bilde av denne brune diskosen slik at jeg kunne ha minnet Petter om den hendelsen på skolekjøkkenet hvor vi hadde det så moro.

Men nå var gode råd dyre.

Etter en liten bloggkonferanse lurte Tale på om jeg kanskje hadde gammelt mel.

Tja, det kunne jo tenkes, det var tross alt et par tre år siden sist jeg lagde pizza og det var jo ikke sikkert det melet ble kjøpt inn til den anledningen.

Best før: 08.09.07 er da ikke så gammelt, men sikkert for gammelt i denne sammenheng.

Nytt mel ble kjøpt inn og bakerlua kom igjen på til et nytt forsøk ved kjøkkenbenken.

 

 

Og nå ble det fart i sakene. Her var det ikke mye som liknet på diskos, nå begynte det å likne kake.

Og da den var ferdig og hadde fått kjølt seg litt ned, så ble den delt og lagt på fat og sjokoladekrem påsmurt som mellomlag og topcoat og gelefrukter ble omhyggelig plassert med en ingeniørs presisjon.

 

 

 

 

Er det godkjent Tale?

 

Og smaken?

 

Helt fantastisk :-)

 

Det er bare å forsyne seg med et stykke, men det første er til Catalyzator som har gebursdag i dag.

 

Gratulere med dagen Cata !!   :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende