Ferien er over for de fleste og hverdagen preger igjen vårt middagsbord.

Jeg elsker fisk, all slags fisk og helst fersk. Men det er jo noen retter jeg husker fra barndommen som jeg gjerne går tilbake til, når jeg vel og merke husker det.

Hun som er sjef for fiskedisken hos Helgø er ikke bare fiskekyndig, men hun er flink til å selge også. Hun bedårer gjerne Flabben med sitt smilende og hyggelige vesen og resultatet er som regel at jeg går hjem med hva hun bestemte jeg skulle ha til middag.

I dag ble det lettsaltet torsk og jeg fikk rikelig i to flotte nakkestykker.

Reker hadde hun ikke, noe jeg liker veldig godt til min lettsaltede torsk i hvit saus. Da ble det heller en svak sennepsaus i stedet.

God fisk, gulrøtter, poteter og en svak sennepsaus er god middag i mitt hjem.

DSCF1479 copy

 

Fisken trekkes i syv til ni minutter, men mine skiver i dag var ganske tykke, så de trakk i nærmere ti minutter vil jeg tro.

Og det å trekke fisk betyr at du ”trekker” kjelen av plata når vannet koker og lar de bare ligge der og godgjøre seg sammen med litt laurbær og pepperkorn mens jeg lager sausen.

Og sausen er jo basis hvit saus med litt godt sennepspulver. Vanlig sennep går fint. Når jeg har reker i, så has de i sausen rett før det hele serveres.

Gulrøttene har jeg sammen med potetene de siste fem til syv minutter. Jeg hater bløte gulrøtter. Ja bløte grønnsaker generelt. Grønnsakene skal ha mye tyggemotstand og være nesten sprøe.

DSCF1480 copy

 

Om det smakte godt?

Ja jeg er i hvert fall fornøyd og maten den lager jo seg selv. Sånn nesten da i hvert fall :-)

 

 .

Tips oss hvis dette innlegget er upassende