Namibia og solfylte Afrikadager nærmer seg ……

 

nærmer seg med raske tastetrykk. Våren er like rundt hjørnet og før vi vet ordet av det så er det sommer. Og sommer det er ferie!

Men skal man på ferie langt borte og sammen med andre som man ikke ser eller snakker med daglig, ja så må det planlegges.

Når skal vi dra, hvordan blir reiseruten, hva koster det, hva skal vi ha av klær, er det innsekter der, serveres det mojitos, blir det godt selskap og trenger jeg dasspapir.

Hør her, er paven katolikk? Do bears crap in the woods? Do lions eat impalas?Selvfølgelig er det innsekter der, inteligente innsekter.

Det blir garantert servert mojitos og det blir godt selskap.

Om du trenger dasspapir? Ja det får du avgjøre selv, men vi skal besøke ei pen dame fra Vestfold (å’kej då, det er riktignok nordre vestfold, men flott er hun sikkert) og jeg er sikker på at hun har fått innført den lille hygieniske artikkelen og noe private rituale.

Hvordan frister man så sine medbloggere til faktisk å komme med et ”commitment” slik at en safarikledd breiflabb ikke blir sittende alene på et stort fly sørover eller kjøre rundt i denne flotte 4×4 aleine i det sydlige afrika?

Man må friste, friste med noe flott og godt, og det har jeg blitt bedre til med årene. Jeg så på det som helt unødvendig tidligere da det meste kom rekende på ei fjøl. Men nå må det fristes med bloggeagn.

Hva er det mange bloggere går med i magen, hvorfor skriver mange av oss bloggere? For å bli lest vil jeg tro og for å eksponere oss (litt).

En måte å gjøre det på er selvfølgelig slik vi gjør her på VGB. En annen måte er å få artikler inn i aviser og eller aller helst som reportasjer i helgebilag og magasiner. Men aller helst få utgi en bok. En bok med stive permer, flotte bilder og ikke minst ditt og mitt skrevne ord.

Har’n tatt helt av nå, tenker dere, han Breiflabben?

Han tar stadig vekk av han, men så opplever han mer enn de fleste også og han er fremdeles like hel.

Jeg er villig til å sette noen kroner eller god whisky på at noen vil kjøpe våre safarireportasjer eller bokide hvis et par tre av dere som har sagt at dere er litt interessert i å være med ned til Chiruru, blir med.

Tygg og tenk litt på det, dere så dyktige skribenter og storytellere. Tror dere det blir så vanskelig å enten få til sponsing til turen eller litt (bok) inntekter etterpå?

I don’t think so!

Å’kej, vi må bestemme oss hvornår vi skal dra. Og det bestemmer Chiruru en del av da vi faktisk er litt avhengig av hun dama nesten fra Drammen, men som nå bor ute på et jorde 10 kilometer syd for Kombat i Namibia.

Ikke så langt unna her, hvis du legger godviljen til. Du får anledning til å drømme deg bort i solnedgangen her.

Jeg tror Chiruru vil ha oss der nede fra uke 29 og utover, blir du til jul må du regne med å plante mais og hjelpe til på jordene i den travle vårperioden.

(Det blir fra helgen 18.juli og hjemtur for Flabben 8.august)

Reise ned i den perioden hvis det bestilles innen mai, ligger på 8000 til 12000 tur-retur. Billigste er Oslo-Jo’burg retur fra 7.750 da må ”safarien” starte allerede i Jo’burg. Billigste Oslo-Windhoek retur er 10.500 men her var noen ”billigste alternativer” helt oppe i 11.800. Da kommer jo selvfølgelig Chiruru til å møte dere med høye mojitos ;-)

Jeg kan veldig godt tenke meg å fly til Jo’burg eller Cape Town og leie bil der og kjøre de 1500 km til Chiruru gjennom Botswana eller opp vestkysten fra Cape, det er ca 1800 km. Det betyr at en uke går med til den turen uansett vei. (Jo’burg blir møtestedet eller til nød Windhoek)

Det er en løsning som frigir 3-4000 kroner å legge i en 4×4 leiebil ut fra de to nevnte startsteder. Fire mann i en bil da gir oss gratis leiebil for hele perioden i stedet for å fly hele veien til Windhoek. Det er noe å tenke på!

Dere kan se litt på bil og priser her ved å følge linken. http://www.bushlore.com/Vehicles.asp

En camping- og safariutrustet Landrover Defender for fire mann koster 700 kroner dagen i en treukers periode. Litt mer i fjorten dager. Det er aktuelt for meg å være minimum tre uker hvis jeg får med meg passasjerer stykkevis og delt eller hele veien.

Jeg har klart meg godt i Afrika før, levd på bushmeat,

kommet godt overens med lokalbefolkningen og vet å slappe av på mine ekspedisjoner.

Det blir ikke overnatting på Hilton, men lokale etablissementer med lokal underholdning i hytteveggen er da ikke å forrakte?

Vi kan benytte oss av den lokale ”Laundretten” som tar all verdens valuta eller spandere 10 kroner i en by med innlagt strøm og vann og få vasket tøyfillene våre der.

Fra mine tidligere besøk har jeg blitt kjent med de lokale ”snap ’n drive” mekanikerne og de tar på seg det meste.

Komme med byttemotor eller rette ut mindre karosseriskader.

Hva mer kan jeg friste med, ja for bok- og reportasjedelen har vel satt seg nå slik at dere ser en skikkelig utfordring i og oppnåelse av deres forfatterskap.

Flotte dyr og landskap regner jeg med at dere forstår kommer til å bli en ”once-in –a-lifetime” opplevelse og solnedgangen likeså.

Jeg kan også love dere noen gourmetmåltider ute i bushen som dere heller aldri vil glemme. God mat, godt drikke og et fantastisk selskap ispedd noen ville lyder fra skogen og et og annet lysende øyepar i mørket.

Africa, The call of the Wild.

Nå også tilgjengelig på VGB

 

Dette er en reposting og jeg reiser ut fra Jo’burg lørdag 18.juli og setter kursen mot det nordvestre Botswana, nærmere bestem i Okavangodeltaet med Moremi og Chobe game reserves.

Lyst til å bli med?

 

Gje gass :-)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende